Informatica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Partitionarea hardiscului

In jos

Partitionarea hardiscului    Empty Partitionarea hardiscului

Mesaj  Admin Mar Mar 06, 2012 2:49 pm

Partitionarea hardiscului ne permite sa profitam la maximum de capacatea de stocare crescuta a hardiscurilor noi si in acelasi timp ne permite sa ne stocam datele importante in siguranta. Partitionarea inseamna "impartirea" hardiscului in mai multe segmente (partitii) in asa fel incat sistemul de operare are impresia ca fiecare partitie este un hardisc separat. Bineinteles ca partitionarea nu are loc la nivel fizic, hardiscul isi pastreaza integritatea.
Partitionarea hardiscului are multe avantaje printre care si pe acela ca ne permite sa avem pe acelasi hardisc mai multe sisteme de operare (care nu ar putea convietui pe un hardisc nepartitionat). Pe de alta parte daca ne facem o partitie speciala pentru stocarea datelor importante, aceasta nu este afectata daca apar probleme grave in functionarea sistemului de operare care ne obliga sa il reinstalam (de cele mai multe ori cu stergerea definitiva a tuturor datelor care se gasesc pe aceeasi partitie cu SO).

Partitiile sunt de trei feluri : Partitia primara ("primary"), partitia extinsa ("extended") si discurile logice ("logical drives"). Acestea din urma sunt incluse in partitia extinsa. Pot exista o singura partitie primara si o singura partitie extinsa insa numarul de discuri logice nu este limitat, putem crea oricate dorim.

Partitionarea se face foarte usor in modul DOS cu ajutorul utilitarului FDISK. Acesta este inclus pe discheta de pornire ("startup disk") produsa cu ajutorul sistemelor de operare Windows Me sau Windows 98 (95). In cazul Windows XP partitionarea se face la instalarea SO sau direct din mediul Windows dupa instalarea SO.

Obtinerea unei dischete de pornire in Windows ME se face in felul urmator : Facem clic pe butonul "Start" de pe suprafata de lucru ("desktop"). Facem apoi clic pe "Settings" si ulterior pe optiunea "Control Panel" (panou de control) care apare intr-un meniu care se deschide la dreapta. In panoul de control facem dublu clic pe iconita "Add/Remove Programs" (adauga/inlatura programe). Va apare o multifereastra in care facem clic pe "Startup Disk" pentru a face sa apara fereastra respectiva. Introducem o discheta goala in unitatea de discheta si apoi facem clic pe butonul "Create Disk". Procedeul dureaza cateva minute. Scoatem discheta si o protejam la scriere dupa care o introducem inapoi in unitatea de discheta. Daca nu avem un calculator cu SO Windows instalat disponibil la scoala sau la servici putem fabrica o discheta de pornire la o cafenea internet.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum