Informatica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Introducere

In jos

Introducere Empty Introducere

Mesaj  Admin Sam Noi 09, 2013 12:20 pm

Ce este PHP
Initial, PHP a reprezentat abrevierea de la Perasonal Home Page  (pagina de baza personala). Limbajul a fost creat in 1994 de catre Rasmus Lerdorf, pentru a-si indruma vizitatorii spre curriculum vitae-ul personal, publicat in internet. Pe masura ce utilizarea si caracteristicile sale s-au dezvoltat (si pe masura ce programul a inceput sa fie utilizat in situatii cu un caracter mai profesional), PHP a ajuns sa aiba semnificatia PHP: Hypertext Preprocessor (preprocesor de hipertext). In esenta, semnificatia acestei definitii consta din aceea ca PHP manipuleaza datele inainte ca acesta sa se transforme in format HTML – care reprezinta abrevierea de la HyperText Markup Language (limbaj de marcare a hipertextului).
In conformitate cu specificatiile continute in siteul Web oficial al limbajului PHP, aflat la adresa http://www.php.net, PHP este un libaj de redactare a scripturilor inglobat in HTML.
A afirma ca PHP e inglobat in HTML este echivalet cu faptul ca poate fi scris in interiorul programului dumneavoastra HTML – acesta fiind programul in care sunt construite toate paginile dumneavoastra Web. Ca atare, programarea cu PHP este doar putin mai complicata decat scrierea manuala a liniilor de program HTML.
De asemenea, HTML este un limbaj de redactare a scripturilor si nu un limbaj de programare. Acesta inseamna ca PHP este conceput sa efectueze o anumita operatie numai dupa producearea unui eveniment – de exemplu, cand un utilizator trimite un formular sau se deplaseaza la un URL (localizator uniform de resurse – echivalentul, in limbaj tehnicist, al unei adrese Web). Pe de alta parte, limbajele de programare precum Java, C si Perl pot fi utilizate la scrierea de aplicatii autonome, care pot sau nu sa implice Web-ul. Cel mai popular limbaj de redactare a scripturilor este JavaScript, care trateaza, in mod obisnuit, evenimente care se produc in interiorul unui browser Web. O alta modalitate de a face referire la diferitele tipuri de limbaje consta din utilizarea termenului interpretat pentru limbaje precum JavaScript sau PHP, care nu pot actiona indepentet, respectiv a notiunii compilat pentru limbaje precum C sau Java, care dispun de aceasta posibilitate.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Noi 09, 2013 12:36 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Introducere Empty Ce nu este PHP

Mesaj  Admin Sam Noi 09, 2013 12:21 pm

Ce nu este PHP
De asemenea, trebuie sa intelegeti ca PHP este o tehnologie pe parte de server. Aceasta se refera la faptul ca toate operatiile pe care le executa PHP se produc pe sever (nu pe client, care este calculatorul folosit de persoana ce vizualizeaza siteul Web). Un sever este un calculator special care stocheaza paginile pe care le vizualizati cand va deplasati la o adresa Web cu browserul dumneavoastra (de exemplu Netcape Navigator, Microsoft Internet Explorer, Safari sau Mozilla).
In final, PHP are un caracter inter-platforma, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat pe sisteme care ruleaza UNIX, Windows, Macintosh si alte sisteme de operare. O spunem din nou: vorbim despre sistemul de operare al severului, nu de acela al clientului. Sistemul PHP nu este capabil numai de a rula pr aproape orice sistem de operare, dar, spre deosebire de majoritatea celorlalte limbaje de programare, permite si transpunerea fisierelor dintr-o platforma in alta cu modificari reduse sau chiar inexistente.
In momentul scrierii acestor randuri, PHP era la versiunea 4.3.4, versiunea 5 fiind in curs de dezvoltare.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Introducere Empty De ce utilizam PHP

Mesaj  Admin Sam Noi 09, 2013 12:22 pm

De ce utilizam PHP
Spus pe sleau, PHP este mai bun, mai rapid si mai usor de invatat decat alternativele sale. Cand proiectati situri Web, principalele dumneavoastra alternative la PHP sunt limbajul HTML simplu, scripturile CGI (Common Gateway Interface – interfata comuna de tip poarta, scrise de obicei, dar nu in mod obligatoriu, in Perl), ASP (Active Server Pages) si mai recentul ASP. NET, Macromedia ColdFusion si JSP (Java Server Pages). JavaScript nu reprezinta o alternative efectiva la PHP (si nici invers) deoarece Javascript este o tehnologie parte de client si nu se poate utiliza la crearea paginilor HTML in acelasi mod ca si in PHP sa CGI.
Avantajul PHP in raport cu limbajul HTML simplu consta din aceea ca ultimul este un sistem limitat, care nu permite nici fexibilitate, nici responsivitate. Vizitatorilor care obtin acces la paginile HTML li se infatiseaza pagini simple, fara nici un tuseu de particularizare sau comportare dinamica. Cu PHP, puteti realize pagini interesante si originale, bazate pe orice factori pe care doriti sa-I luati in comsiderare (de exemplu, perioada din zi sau sistemul de operare al utilizatorului). De asemenea, PHP poate interactiona cu baze de date si fisiere, poate manipula mesaje de posta electronica (e-mail) si este capabil de multe alte operatii inaccesibile limbajului HTML.
Webmasterii au invatat de mult ca limbajul HTML singur nu este de natura sa duca la obtinerea unor situri Web attractive si durabile. In aceasta directive, tehnologiile pe parte de server, precum scripturile CGI, si-au castigat o popularitate pe scara mare. Aceste sisteme permit proiectantilor de pagini Web sa creeze aplicatii Web care sunt generate dinamic, luand in considereare toate elementele dorite de programator. Deseori conduse de bazele de date, aceste siteuri complexe pot fi actualizare si intretinute cu mai mare usurinta decat paginile HTML statice.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Introducere Empty Cum functioneaza PHP

Mesaj  Admin Sam Noi 09, 2013 12:22 pm

Cum functioneaza PHP
PHP este un limbaj pe parte  de server, ceea ce inseamna ca liniile de program pe care le scrieti in PHP sunt rezidente intr-un calculator gazda care serveste pagini browserelor Web. Cand va deplasati la un sit Web, furnizorul dumneavoastra de servicii Internet (ISP) directioneaza  cererea spre serverul care contine informatiile din siteul respectiv. Serverul citeste codul PHP si il prelucreaza in conformitate cu instructiunile continute in script. Codul PHP indica serverului sa trimita datele din pagina Web corespunzatoarele browserului dumneavoastra, in forma HTML. Pe scurt, PHP creeaza instantaneu o pagina HTML, pe baza parametrilor doriti de utilizator.
Aceasta situatie difera de aceea a unui sit generat prin HTML, in sensul ca, la efectuarea unei cereri, severul se rezuma la a trimite datele HTML catre browserrul Web; nu se produce nici o interpretare pe parte de server. Ca atare, in browserul utilizatorului final poate sa nu existe o diferenta evidenta intre aspectul paginilor home.html si home.php, dar modul in care se ajunge la punctul respectiv se modifica in partile sale esentiale. Principala diferenta consta in aceea ca, prin utlilizarea PHP, puteti determina serverul sa genereze in mod dinamic codul HTML. De exemplu, pot fi prezentate informatii diferite daca este luni si nu marti, respectiv daca utilizatorul a mai vizitat pagina anterior. Crearea dinamica a paginilor Web stabileste o diferenta intre siteurile statice, mai putin atagatoare, si cele interactive, mai interesante si, implicit, cu un numarmai mare de vizitatori.
Diferenta centrala dintre utilizarea PHP si utilizarea limbajului HTML simplu consta din aceea ca PHP isi executa toate operatiile pe parte de sever si apoi trimite informatiile corespunzatoare catre browser.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Introducere Empty Re: Introducere

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum