Briose cu cirese
Informatica :: Gastronomie :: Dulciuri :: Briose
Pagina 1 din 1
Briose cu cirese
Ingrediente:
125 g margarina pentru prajituri
150 g zahar pudra
2 oua
125 ml lapte rece
esenta de migdale (sau dupa preferinta)
150 g faina
o lingurita praf de copt
200-300 g cirese coapte. glazura
150 g zahar pudra
2 linguri piure de cirese
Preparare:
1. Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou. Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2. Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman, se taie in bucatele mici.
3. Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt, cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
125 g margarina pentru prajituri
150 g zahar pudra
2 oua
125 ml lapte rece
esenta de migdale (sau dupa preferinta)
150 g faina
o lingurita praf de copt
200-300 g cirese coapte. glazura
150 g zahar pudra
2 linguri piure de cirese
Preparare:
1. Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou. Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2. Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman, se taie in bucatele mici.
3. Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt, cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Subiecte similare
» Briose cu portocale
» Briose cu fragi
» Inghetata de cirese
» Briose in 2 culori
» Briose cu visine
» Briose cu fragi
» Inghetata de cirese
» Briose in 2 culori
» Briose cu visine
Informatica :: Gastronomie :: Dulciuri :: Briose
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|