Informatica
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Alegerea solului si a ornamentelor

In jos

Alegerea solului si a ornamentelor    Empty Alegerea solului si a ornamentelor

Mesaj  Admin Mar Mar 06, 2012 3:57 pm

Acvariile din locuite sau locurile publice au nevoie de un sol care, din punct de vedere estetic, sa imite fundul unui elesteu si sa ofere o baza buna pentru cresterea plantelor. Pentru majoritatea acvariilor de apa dulce, se poate folosi solul (pietrisul) ce poate fi cumparat din orice pet shop. Este valabil mai in toate culorile curcubeului si cam orice de marime a pietrelor. Marimea pietrelor este importanta din cateva motive. Daca folosesti un filtru subpietris, spatiile intre pietre trebuie sa permita trecerea libera a apei si o aerare ampla pentru bacteriile care eventual colonizeaza suprafata pietrisului. Proportia de pietris este in general de 1kg de pietris la fiecare 10 litri de apa. Nisipul nu este indicat in aceasta situatie. Particulele de nisip sunt foarte mici si reduc curgerea apei. Plantele acvatice au de asemenea nevoie de un sol care sa asigure circulatia substantelor nutritive la radacini.

Decorarea acvariului aduce beneficii atat proprietarului cat si pestilor. In primul rand un acvariu decorat arata nemaipomenit in orice camera a locuitei tale. In al doilea rand, multi pesti sunt teritoriali, iar formatiunile de pietre impreuna cu plantele si alte decoratiuni vor satisface nevoia teritoriala a pestilor de repere si granite. De asemenea pestii mai mici vor avea unde sa se ascunda pentru a scapa de speciile mai mari. Decoratiunile ofera de asemenea umbra speciilor care au nevoie de zone intunecate.

Nu toate decoratiunile sunt indicate pentru acvariile de apa dulce. Coralii, cochiile scoicilor sau melcilor de mare, calcarul si marmura se vor dizolva in apa si vor creste pH-ul la nivele inacceptabile. Metalele galvanizate, obiectele de arama sau otel pot duce la otravirea apei, in special acolo unde duritatea apei este scazuta. Daca vrei sa folosesti pietre, obiecte de lemn sau pluta sau pietris din izvoare si elestee naturale, ele trebuie spalate intr-o solutie de clor inalbitor si apa, apoi clatite cu apa, spalate apoi doar cu apa curata si clatite din nou. Astfel se va evita introducerea melcilor sau a altor nevertebrate nedorite si a parazitilor.

Flosirea unui peisaj in spatele acvariului serveste atat la frumusetea acvariului cat si la crearea unor zone mai intunecate pentru speciile mai timide de pesti. Va ascunde si privelistea neplacuta a firelor atarnate si a furtunelor de la filtre etc. astfel ca privelistea va fi mai naturala si mai frumoasa.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 1113
Data de inscriere : 02/03/2012

http://dutu.p.ht/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum